Mai és tard per començar a fer exercici

Alguna vegada t’has preguntat si és massa tard per començar a fer exercici? La resposta és ben simple: rotundament no! L’activitat física és la millor inversió que pots fer per a la teva salut i benestar.  Moltes vegades, pensem que començar a fer esport i moure’s és cosa de gent jove, però la realitat és que mai és tard per a començar.

mai és tard per començar a fer exercici

Trenquem mites sobre l’edat i l’exercici

A mesura que envellim, és normal perdre capacitat cardiorespiratòria, força i potència muscular. La bona notícia, però, és que la teva edat cronològica, la del teu DNI, no sempre coincideix amb l’edat de la teva condició física.

El cos humà té una capacitat d’adaptació brutal al llarg de tota de la vida i, fins i tot a partir dels 40, 50 o 60 anys, l’exercici suposa innumerables beneficis per a la salut física i mental. Així doncs, no importa quants anys tinguis, sempre és un bon moment per començar a cuidar-te!

De fet, hi ha casos sorprenents, com el d’una persona de 92 anys, que és campiona del món de rem indoor, en la categoria màster. Els seus nivells de massa muscular, potència i capacitat cardiopulmonar són comparables als d’adults més joves. Llavors, deixem de moure’ns perquè envellim, o envellim perquè deixem de moure’ns?

Quins beneficis ens aporta l’exercici?

L’exercici físic regular té múltiples beneficis per a l’organisme, independentment de quan decideixis començar a entrenar. Millora la salut del cor,  augmenta la força i la flexibilitat i contribueix a la millora de la composició corporal. A més, és un gran aliat contra l’estrès i millora l’estat d’ànim i els nivells d’energia.

I si encara no et sembla suficient, l’activitat física també pot ajudar a prevenir o a controlar certes afeccions, com la diabetis, la hipertensió i l’osteoporosi.

I com puc començar?

Si t’estem convencent i estàs llest o llesta per començar a fer exercici, has d’establir les teves prioritats. En primer lloc, et recomanem que t’enfoquis a millorar la força i, després, en millorar la resistència. Així, et costarà menys moure el cos i milloraràs el teu sistema cardiovascular.

Això sí, és important que facis una petita valoració prèvia. D’aquesta manera, podràs orientar-te millor i escollir aquelles activitats que millor s’adaptin a tu i a les teves característiques personals. També hauries de tenir en compte les teves preferències i gustos, perquè el camí sigui el més fàcil possible!

Si ets nou en la pràctica d’exercici físic, és recomanable començar a poc a poc i establir unes metes realistes. Escull activitats de baix impacte, com caminar, fer bicicleta estàtica, el ioga, l’entrenament de força… I ves augmentant la intensitat i la durada de les sessions de manera gradual.

mai és tard per començar a fer exercici. Ioga

Aprèn a superar els obstacles

Topar-se amb obstacles en el camí és totalment normal. El cansament, el poc temps i la falta de motivació poden aparèixer en algun moment. L’important, però, és la perseverança. Recorda els teus objectius, celebra els teus èxits i no et castiguis si un dia falles: pensa a mitjà i llarg termini!

No et perdis els nostres consells per començar a fer exercici i assolir els teus objectius d’entrenament, tinguis l’edat que tinguis:

Com pots comprovar, mai és tard per començar a fer exercici i els seus beneficis són innumerables. Posa-t’hi ja i veuràs com el teu cos t’ho agraeix amb una major capacitat de gaudir del teu dia a dia. Cuida del teu cos i el teu cos cuidarà de tu. Ens veiem a Trèvol!